Ga naar de inhoud

Mobiele propositie uitleg

Voor het uitrollen van de mobiele propositie van 2023 of het omzetten van bestaande abonnementen zijn er een aantal scenario’s om rekening mee te houden alvorens dit uit te voeren. Hieronder een zo beknopt mogelijke uitleg hoe hiermee om te gaan. Omdat de data en voice in de 2023 proposities gescheiden zijn dien je dit ook anders te bestellen.

 

 

2022 propositie #

 

Mobiele orders 2022 #

Alle mobiele orders hebben hun eigen datapack welke bij de aanvraag opgegeven kan worden. In ons voorbeeld hebben we 3 mobiele orders:
– Mobile Blue 4GB (2022KPN)
– Mobile Blue 12GB (2022KPN)
– Mobile Blue 25GB (2022KPN)

Bovenstaande mobiele abonnementen kunnen niet in een bedrijfsbundel vallen. Hiervoor dien je de abonnementen waar een ‘-B’ achter het aantal GB staat te bestellen, dus bijvoorbeeld:

“Mobile Blue 4GB-B (2022KPN)”

Deze mobiele orders hebben dus een vast aantal GB’s welke ze maandelijks kunnen gebruiken en wanneer deze op zijn wordt er per MB betaald.

 

Ophogen

Deze mobiele abonnementen kunnen éénmalig per maand worden verhoogd naar een versie met méér MBs. Dit zal dan direct in werking treden.
Wanneer je deze orders aanpast naar een bedrijfsbundel variant zal deze pas vanaf de 1e van de volgende maand in gaan.

 

Bedrijfsbundel 2022 #

Om gebruik te maken van een bedrijfsbundel uit 2022 dien je deze altijd als eerste te bestellen indien de klant er direct gebruik van wil maken. Als de mobiele orders als eerste zijn besteld en daarna pas de bedrijfsbundel dan kan deze pas vanaf de 1e van de volgende maand daadwerkelijk gebruikt worden.

Wanneer we de genoemde orders van bovenstaand voorbeeld in een bedrijfsbundel willen zetten dien je de abonnementen aan te passen naar de bedrijfsbundel versie. Dit wordt dan:
– Mobile Blue 4GB-B (2022KPN)
– Mobile Blue 12GB-B (2022KPN)
– Mobile Blue 25GB-B (2022KPN)

 

In operator kun je onder ‘bestellen’ –> ‘mobiel’ –> bedrijfsbundel een bestelling plaatsen.
Je dient te kiezen voor deze: “Bedrijfsbundel Data Pack (2022)” (de anderen uit 2022 zijn verouderd en kan niet worden gebruikt).

 

Deze MBs worden vanuit de mobiele orders bij elkaar opgeteld en in deze bedrijfsbundel gestopt. Deze bedrijfsbundel dient altijd apart besteld te worden. Indien er geen bedrijfsbundel is zullen de abonnementen zich gedragen als de normale mobiele orders en heeft iedere order zijn eigen MBs en wordt er dus ook niets gedeeld totdat de bedrijsfbundel in werking treedt (dus de 1e van de maand als deze naderhand besteld wordt)

 

Ophogen bedrijfsbundel

Wanneer je bedrijfsbundel wilt ophogen met méér MBs dien je 1 van de mobiele abonnementen op te hogen (mag éénmalig in het midden van de maand) en wordt het abonnement van degene die is aangepast ook verhoogd qua prijs en zal dit verrekend worden per de 1e van de maand. De toegevoegde MBs worden pas per de 1e van de maand zichtbaar in de bedrijfsbundel zelf, maar kunnen wel al gebruikt worden. Je kunt de aanpassing dan alleen op de mobiele order zelf zien welke dan verhoogd is tot de 1e van de maand.

 


 

2023 propositie #

 

Mobiele orders 2023 #

 

Alle mobiele orders met een 2023 propositie bevatten géén data en wordt te allen tijde uit de bedrijfsbundel gehaald.
Het is ook niet mogelijk om zonder bedrijfsbundel een mobiele order met een 2023 propositie te plaatsen. Deze dient dus eerst besteld te worden voor de mobiele orders geplaatst kunnen worden.

In ons voorbeeld bestellen we eerst een bedrijfsbundel “DataBundle Access Pack (2023)” (anders kunnen we geen mobiele orders 2023 plaatsen). Zodra deze is aangemaakt zal deze géén data bevatten.

Nu willen we hier data en mobiele orders aan toevoegen
We bestellen 3x mobiele abonnementen met propositie “Mobile Blue (2023) [NL KPN, NL VZ]” Welke gezamenlijk 250GB willen delen per maand.
LET OP! je dient eerst een bedrijfsbundel besteld te hebben alvorens deze propositie gekozen kan worden, zie hieronder.

 

Bedrijfsbundel 2023 #

 

Bestel eerst de bedrijfsbundel 2023 alvorens je de mobiele orders besteld. Zowel de orders als de bedrijfsbundel zijn niet voorzien van data.
Nu dienen we data toe te voegen aan de bedrijfsbundel om daadwerkelijk data te kunnen gaan gebruiken.
Hiervoor hebben we een “data only” abonnement nodig. Deze MBs wordt de bundel die gedeeld zal worden met de overige abonnementen.
Deze kun je bestellen door i.p.v. “mobile” “data only” te kiezen als portfolio.
Kies 1 van onderstaande abonnementen.

 

DataBundle 100GB (2023) (4G) [NL KPN, NL VZ]

DataBundle 250GB (2023) (4G) [NL KPN, NL VZ]

DataBundle 500GB (2023) (4G) [NL KPN, NL VZ]

DataBundle 1TB (2023) (4G) [NL KPN, NL VZ]

 

Zodra 1 van bovenstaande abonnementen wordt besteld zullen de MBs worden toegevoegd aan de bedrijfsbundel en kan er gebruikt gemaakt worden van data.