Ga naar de inhoud

Yealink firmware versies

Voor Yealink toestellen zijn er verschillende firmwares in omloop. In dit artikel leggen we uit wat de verschillen zijn en waarom die er zijn.
 

Uitleg firmware formaat #

In dit voorbeeld nemen we firmware 66.86.188.2

66: modelnummer. In dit geval zegt dit dat het om de T4xS serie gaat.
86: versie. Dit is het versienummer van de grotere updates waar meestal nieuwe features in verwerkt zitten t.o.v. de vorige versie.
188. vendornummer. het nummer van de vendor die deze toestellen inkoopt en levert.
2. versienummer van in dit geval de 86 versie. Hier komen de kleinere updates in voor zoals bugfixes en kleine updates.
 

Verschillende firmwares #

Lydis.

Lydis is een Yealink leverancier van de Benelux. zij hanteren firmware formaat x.x.188.x.
In de webshop van operator zijn de standaard Yealink toestellen waar geen (ENREACH) achter staat voorzien van deze firmware. Deze hebben wij toen we begonnen met het leveren van Yealink toestellen geleverd.

Enreach.

Enreach Yealink toestellen zijn voorzien van firmware met het formaat x.x.133.x. Deze firmwares zijn in principe een jaar lang gelocked op het managed voice platform. Na dit jaar kunnen deze toestellen op andere platformen gebruikt worden. Soms is het wenselijk eerder een andere firmware te installeren op het toestel wanneer een klant bijvoorbeeld eerder weg wilt gaan. Hiervoor kan een ticket ingeschoten worden met een aanvraag voor een license bestand. De supportdesk kan deze aanvragen bij Yealink welke in het toestel geladen kan worden waarnaar er geupdated kan worden naar een internationale yealink firmware.

Internationale Yealink firmware.

Als laatst zijn er ook firmwares welke gedownload kunnen worden van yealink.com. Deze firmwares hebben formaat x.x.0.x.
Deze firmwares zijn niet vendor gebonden en kan vrij worden gebruikt. Ondersteuning kan hier niet op gegeven worden.

 

Upgraden naar een andere vendor firmware #

Je kunt in de meeste gevallen niet zomaar upgraden naar een ander vendor nummer.

Lydis firmware: deze kan te allen tijde alleen geïnstalleerd worden indien het toestel ingekocht is via hen en er dus oorsponkelijk een x.x.188.x versie op heeft gestaan.indien er tussentijds een andere firmware op geïnstalleerd is (bijvoorbeeld een internationale firmware)

Enreach firmware: Vanaf deze versie kan in principe elke versie geïnstalleerd worden mits er geen lock meer op zit. Deze kan opgeheven worden middels een license bestand.

Internationale firmware: Deze firmware heeft geen beperkingen.