Ga naar de inhoud

Doorschakelen op Voice Connect

Doorverbinden op Voice Connect #

Er bestaat geen mogelijkheid om te kunnen doorverbinden middels een code in Voice Connect zoals dat wel mogelijk is in Managed Voice. Dit zal door de partner zelf op de PBX/geregistreerde apparaat moeten realiseren. Advies is om er voor te zorgen dat er een minimum call-limit van 2 op de trunk is ingesteld.

 

Doorschakelfaciliteiten voor Voice Connect #

Dit betreft doorschakelingen op nummer niveau, dus geen failover. Dit is een dienst die is ontwikkeld om een vergelijkbare service te verlenen als andere operators en om Voicemail op Voice Connect te kunnen gebruiken.

Om doorschakelen te kunnen gebruiken moet je op kanaalniveau de optie “Doorschakelfaciliteiten” aanvinken. (zodra dit is aangevinkt in Operator moet het ongeveer 15 minuten de tijd krijgen om te synchroniseren met het VC platform)

Vervolgens kunnen met de volgende codes doorschakelingen ingesteld worden:

*21*<nummer>   om direct door te laten schakelen naar <nummer> zodra er naar het VC nummer gebeld wordt
*61*<nummer>   om vertraagd naar <nummer> door te schakelen als men het VC nummer belt. Vertraging is standaard 20 seconden en niet instelbaar.
*67*<nummer>   om door te schakelen naar <nummer> als de User Agent (UA) een bezet signaal geeft. Let op, dit betekent niet dat als het call limit van het kanaal bereikt is (ook busy/bezet) er ook doorgeschakeld wordt, er is immers geen call limit meer vrij.

Als het instellen is gelukt hoor je 3x dezelfde toon en wordt de verbinding automatisch verbroken.

  • LET OP: dit is op nummerniveau, dit houdt in dat de CLIP waarmee het VC kanaal uitbelt ook de CLIP is waar de doorschakeling op ingesteld wordt.
  • LET OP: sluit de doorschakeling NIET af met een hekje er achteraan zoals bij KPN.


Om doorschakelingen te deactiveren kunnen de volgende codes gebruikt worden:

#21#
#61#
#67#

Als deze codes niet werken omdat het dialplan van de CPE of PBX het hekje niet toelaat vanwege het ingestelde dialplan of omdat het een systeemnummer is, zijn de volgende alternatieve codes beschikbaar:

**21*
**61*
**67*

Ook hier geldt dat als de code is geaccepteerd je 3 overgangstonen hoort.