Ga naar de inhoud

SMS wordt niet ontvangen of afgeleverd

We zien soms dat applicaties gebruik maken van SMS partijen welke Enreach niet kennen en/of geen verkeer naar ons willen sturen.

Als het SMS-bericht niet bij ons platform is aangeboden, dan kunnen wij hier helaas niets aan doen. Wij kennen de verzendende partij immers niet. Het is aan de klant, die waarschijnlijk een relatie heeft met de verzendende partij, om dit daar uit te laten zoeken. Wij beheren immers dat platform niet. Het is niet zo, net als bij bijvoorbeeld telefoonnummers, dat er een vereniging als COIN tussen zit die dat allemaal coördineert.

Heel soms zien wij dat een SMS provider wel bij ons een zogenaamd PRN bericht stuurt, met daarin verzoek om routing informatie. Als wij die dan antwoorden krijgen we vervolgens nog steeds geen bericht terug. Dit komt dan omdat de partij de informatie die wij doorgeven als antwoord op zijn PRN niet zint. Wij sturen bijvoorbeeld onze Global Title een soort IP adres, maar dan voor ‘mobiele communicatie’ terug waarop de andere partij besluit: “die partij ken ik niet, daar ga ik niets heensturen”.